Resultaatgerichte professie

Over het vak

Kinesiologie betekent letterlijk bewegingsleer. Het is een methode die de mens in zijn totaliteit benadert. Het is een therapeutische manier van werken, waarbij gebruik wordt gemaakt van spiertesten.

Een fysiek begin

Spiertesten

Door middel van een zachte druk op verschillende spieren wordt onbalans zichtbaar. Deze onderzoekstechniek werkt met het stress-reflexmechanisme van het autonome zenuwstelsel. Onze spieren reageren met spanningsveranderingen op stress en ziekte.

Kinesiologie brengt lichaam en geest in beweging

Energie

Zelfherstellend vermogen

Je lichaam is ontworpen om zelf herstellend te zijn. Echter, door verschillende oorzaken – stress, geblokkeerde emoties, verkeerde houding, slechte voedingsgewoonten etc. – kan je energiehuishouding flink uit balans raken. Er wordt dan meer energie verbruikt dan dat je kunt aanvullen en dat kan leiden tot allerlei klachten.

Uit balans zijn

Correctietechnieken

Kinesiologie maakt gebruik van informatie uit de acupunctuur, chiropraxie en voedingsleer. Het zelf herstellend vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd door het gebruik van (wervel) reflex punten, acupressuurpunten, meridianen en energiecentra. Ook wordt er gewerkt met stressreductie technieken in relatie tot emoties, aanpassingen in het voedingspatroon en specifieke fysieke oefeningen.